• Bygga Allmogehus

Att välja hus

Att köpa ett hus är oftast en av livets största investeringar. Vi hjälper gärna till med idéer och rådgivning! Nedan har vi samlat ett antal punkter som kan vara bra att ha i åtanke vid husköp.
· Vilken hustyp eftertraktas? 1-plans, 1½-plans eller sluttningsvilla?
· Vilka kriterier skall huset uppfylla exteriört? Vill man ha putsfasad eller klassisk träpanel? · · · Skall panelen vara stående, liggande eller kanske an kombination? Vill man ha valmat tak, mansardtak eller ett enkelt klassiskt sadeltak?
· Storlek på huset? Vad säger detaljplanen om maximal boyta, taklutning, byggnadshöjd m.m?
· Hur ser familjens sammansättning ut? Hur många sovrum behövs?
· Är det sociala umgänget av betydelse? Behövs ytterligare sovrum och badrum, eventuellt extra p-platser?
· Finns specifika intressen i familjen som kan påverka planlösningen, såsom ridsport, golf, foto? Finns behov för ett s.k. hobbyrum?
· Finns särskilda önskemål om rumsstorlekar? Vill man ha ett stort lyxigt badrum av spamodell? Eventuellt bastu?
· Är man ekorre? Samlar man inför vintern och behöver ett utrymme i form av förråd?
· Hur välutrustat och väl tilltaget skall köket vara?

 

Frågor & svar

När startades Svenska Allmogehus?
Företaget grundades 1994 av Ove Gustafsson, Claes Olsson och Willy Pettersson. Samtliga är fortfarande verksamma i företaget. Företaget ombildades från KB till AB under 2009.

 

Var ligger fabrik och huvudkontor?
Fabriken och huvudkontoret är belägna i Uddevalla. Vi har även kontor och återförsäljare i Stockholm.

 

Levererar Allmogehus endast till kunder på Västkusten och i Stockholm?
Nej. Vi har levererat villor så långt söderut som till Trelleborg, och så långt norrut som till Åre. Hela Sverige är vårt arbetsfält.

 

Bygger ni endast hus i allmogestil?
Grundidén är att bygga stabila hus med trästomme i allmogestil. Du finner mycket allmogestil i våra husserier och produkter, såväl interiört som exteriört, men vi ritar, konstruerar och bygger alltid husen efter våra kunders önskemål. Ett hus från Svenska Allmogehus består alltid av gediget hantverk!

 

Varför finns det 3 husserier när företaget arkitektritar så gott som alla hus som levereras?
Dessa husserier är framtagna i syfte att verka som idébank, samtidigt som deras variationsrika och fantasifulla arkitektur avslöjar att vem som helst kan vända sig till oss, oavsett storlek på plånbok och önskemål på boende. Vi har kapacitet att tillgodose de allra flestas behov.

 

Jag hittar inget hus bland era husserier som passar mina behov och önskemål!
Allmogehus är en av marknadens absolut mest flexibla husleverantörer. Tillsammans med vår arkitekt går vi igenom Dina önskemål för Ditt framtida boende och formar Ditt drömhus exakt efter Dina behov.

 

Jag vill bygga huset själv, är det möjligt?
Ja. Du som byggherre bestämmer själv omfattningen på entreprenaden. Vi kan även leverera huset i lösvirke.

 

Kan man få invändig utrustning, så som exempelvis kök och vitvaror, av annat fabrikat än de Allmogehus använder som standard?
Ja. Allmogehus är fullständigt flexibla även på denna punkt. Finns specifika önskemål tillgodoser vi dessa.

 

Vilka leverantörer och märken använder ni, och varför just dessa?
Våra beprövade leverantörer håller erkänt hög klass med avseende på design, funktionalitet och kvalitet.

 

Hur lång leveranstid har ni på era hus?
Från det datum då bygglovet godkänts och avrop upprättats, dröjer det inte länge förrän den första beställningen till våra underleverantörer görs och den första spiken slås i. Vi levererar stommen till byggplatsen efter 8 till 12 veckor, beroende på produktionstrycket i fabriken.

 

Har ni någon katalog man kan beställa?
Då vi skräddarsyr alla hus till våra kunder har vi ingen huskatalog. Du skulle kunna få ett ritpapper och penna eller en bunt inspiration.

 

Jag är intresserad av att få en kostnadsfri offert av er. Är det möjligt?
Javisst. Har Du funnit ett hus bland våra serier har Du en offert inom 3-5 arbetsdagar från det att du framfört Ditt önskemål till oss. Om Du däremot har en egen skiss eller ritning på Ditt hus Du vill bygga, så erbjuder vi dessutom 8 timmars kostnadsfri arkitektkonsultation. Därefter erhåller Du, tillsammans med vår offert, en fasadritning samt en planritning på Ditt hus som vår arkitekt ritat upp efter Dina önskemål.

 

Vad finns det egentligen för begränsningar när jag vill bygga mitt hus?
Köper Du ett hus oss på Allmogehus, så finns det i stort sett bara tre begränsningar. Det är Fantasi, Ekonomi samt Byggregler och Lagar som anger vad Du vågar, kan och får lov att bygga.