0522-64 45 02

din vision om att

Bygga nytt hus

Våra kunder är byggare, fastighetsutvecklare el bostadsbolag som kommer till oss med sina projekt. Projekten kan vara allt från ett hus på en tomt till en privatperson, till större hyres el bostadsrättsprojekt, fritidshus och hotell. Ni byggare som bygger hus till era kunder (privatpersoner) är den naturliga kopplingen mellan er kund och oss. All kommunikation går via er. Vi värdesätter er kunskap och ser er som den naturliga kopplingen att hjälpa er kund med att förverkliga sin husdröm.

När det gäller B2B har vi några enkla men väl så viktiga steg vi arbetar efter,
Allt börjar med ett samtal eller mail. Bara att kontakta oss.

Arkitektunderlag

Vår standard är att utgå från era Arkitektritningar på huset/husen.

I de fall ni saknar underlag så självklart kan vi hjälpa er kontakt till kompetenta och lösningsorienterade Arkitekter som vi samarbetar med dagligen.

Vi går igenom de underlag ni har och ser om det är något som behöver kompletteras med.

Konstruktör

Vi går igenom underlagen med våra konstruktörer. Konstruktörerna gör sina beräkningar för att säkerställa stabilitet, säkerhet, hållbarhet, trygghet mm.

När konstruktören är klar behöver det göras en beräkning på vad kostnad.

Kalkyl

Kalkylatorn utgår från konstruktörens underlag tillsammans med önskat material, färg, fasad, fönster, dörrar, isolerkrav, tillverkningstid, transport och massor av annat. Kalkylatorn lägger nu in detta i våra system och får fram en total kostnad för projektet.

Vår representant

Vår försäljningsorganisation, ansvarig representant från oss återkopplar till dig som kund med ett fastställt pris som utgår från sammanställningen av bland annat: Produktionskostnaden,  Köpekontrakt, Leverans och Tillverkningsorder, Leveransdeklaration. Vi utgår från ABM 07.

Här återkopplar vi när vi har närmast lediga produktionstid i fabriken och hittar en tilltänkt produktionstid och önskat leveransdatum.

Bygglov
Vi kräver att samtliga projekt har beviljat bygglov innan vi startar produktionen.
Beställning & produktion

När dessa moment är klara är det dags för beställning med en leverans och tillverkningsorder. När allt är klar är det dags för produktion.

Kvalitets & Leverans

När stommarna är klara i produktionen är det dags för leverans.

Innan leverans kontrolleras allt som vi levererar att det är enligt beställning och att kvaliteten är hög och inga skador eller andra defekta delar finns.

Leveransgodkännandet och kvalitetskontrollen skickas med till er (digitalt) att det är godkänt.

Leverans

Leveransen är beställd och vår transportör hämtar upp stommarna i vår fabrik i Uddevalla.

Tiden för leveransen är enormt viktig att den är synkad med er som byggare. Vi levererar oftast LOK (Leverans Olossat Kund) i de fall det är större projekt. I mindre projekt brukar det bli kranbil som lyfter av stommarna direkt på plattan i den ordning de skall monteras.

Byggnation

Direkt vid leverans sätts stommarna ihop i den ordning de avses. Det är väl uppmärkt med vilken ordning de sätts ihop.

Du som byggare får klara instruktioner om vad som är viktigt för att säkerställa bästa resultat. Vi har både anvisningar i pappersform men också anvisningar digitalt och på olika digitala medier.

Ring oss så hjälper vi dig

Eller skriv till oss så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

Adress

Klevåsvägen 7, 451 55 Uddevalla

Email

Telefon

0522-64 45 02 – Huvudkontoret och Fabriken

.
Försäljning: 
070-035 92 35 – Mikael Rönn – Försäljningschef

Allmogehus

Din hustillverkare

Klevåsvägen 7
451 55 Uddevalla