020-89 95 88 info@allmogehus.se

din vision om att

Bygga nytt hus

 

På Allmogehus så hjälper vi dig som är Byggare, Fastighetsutvecklare eller Bostadsbolag med era projekt. Vi kan erbjuda allt från hus för privatpersoner till större bostadsrätter, fritidshus samt hotell. Vi skapar en naturlig koppling mellan dina kunder och oss. Vi värdesätter er kunskap och ser er som den naturliga kopplingen för att hjälpa era kunder att få deras drömhus.

När det gäller B2B har vi några enkla men väl så viktiga steg vi arbetar efter,
Allt börjar med ett samtal eller mail. Bara att kontakta oss.

Arkitektunderlag

Mer Info

Vår standard är att utgå från era Arkitektritningar på huset/husen.

I de fall ni saknar underlag så självklart kan vi hjälpa er kontakt till kompetenta och lösningsorienterade Arkitekter som vi samarbetar med dagligen.

Vi går igenom de underlag ni har och ser om det är något som behöver kompletteras med.

Arkitekt 

Du som utvecklare eller privatperson har en vision om ditt projekt, låta våra arkitekter hjälpa dig på traven.  

Våra arkitekter kan ta fram just det du vill ha. Vi jobbar med alla typer av hus, med hjälp av våra arkitekter blir alla hus unika på sitt sätt. Vi utgår alltid från vad våran kund har för önskemål och gör allt för att det ska bli prefekt för just dig.  

Vi hjälper dig att få inspiration och kommer fram till hur du går från en grund idé till färdig produkt. 

Konstruktör

Mer Info

Vi går igenom underlagen med våra konstruktörer. Konstruktörerna gör sina beräkningar för att säkerställa stabilitet, säkerhet, hållbarhet, trygghet mm.

När konstruktören är klar behöver det göras en beräkning på vad kostnad.

Sales Coordinator – Din trygghet till att det blir precis som du har tänkt dig från start till att projektet ska vara klart 

Innan vi gör verklighet av projektet så är det många detaljer som vi behöver säkerställa för att det skall bli så bra som möjligt.  

Våran Sales Coordinator kommer att kontakta dig för att säkerställa att bland annat 

  • All info om leveransbeskrivning (material, färger, storlekar och fler detaljer) 
  • Avlastningsplats, storlekar och vägar från och till leveransadressen 
  • Koordinator av vår leverans av huset tillsammans med övrigmaterial. Detta kan vara bland annat takstolar, innerväggar samt isolering m.m. 

Koordinator av olika delar som du som kund väljer. Det kan vara leverans av material till totalt färdigställande med nycklarna i handen 

Kalkyl

Mer Info

Kalkylatorn utgår från konstruktörens underlag tillsammans med önskat material, färg, fasad, fönster, dörrar, isolerkrav, tillverkningstid, transport och massor av annat. Kalkylatorn lägger nu in detta i våra system och får fram en total kostnad för projektet.

Vår representant

Mer Info

Vår försäljningsorganisation, ansvarig representant från oss återkopplar till dig som kund med ett fastställt pris som utgår från sammanställningen av bland annat: Produktionskostnaden,  Köpekontrakt, Leverans och Tillverkningsorder, Leveransdeklaration. Vi utgår från ABM 07.

Här återkopplar vi när vi har närmast lediga produktionstid i fabriken och hittar en tilltänkt produktionstid och önskat leveransdatum.

Bygglov

Mer Info

Vi kräver att samtliga projekt har beviljat bygglov innan vi startar produktionen.

Beställning & produktion

Mer Info

När dessa moment är klara är det dags för beställning med en leverans och tillverkningsorder. När allt är klar är det dags för produktion.

Kvalitet & leverans

Mer Info

När stommarna är klara i produktionen är det dags för leverans.

Innan leverans kontrolleras allt som vi levererar att det är enligt beställning och att kvaliteten är hög och inga skador eller andra defekta delar finns.

Leveransgodkännandet och kvalitetskontrollen skickas med till er (digitalt) att det är godkänt.

Leverans  

Att leverera ditt projekt eller ditt nya hem är ytterst viktigt för oss!  

Det behöver göras av en samarbetspartner som prioriterar värdet i det som skall levereras. 

Hos oss så ingår alltid försäkring. Alla våra speditörer följer inte bara branschens riktlinjer utan är i fronten för nya.  

Därför samarbetar vi med Transab. Deras vision är att tillsammans skapa bättre lösningar för framtiden. Dom jobbar med glädje, engagemang och pålitlighet. Transab-koncernen ska erbjuda kunderna rätt resurser, kvalitet och engagemang i alla uppdrag för att skapa mervärde för personal, kunder och ägare. 

Transab är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 

ISO 9001:2015 Ledningssystemet är tillämpligt för: Förmedling av transport-, kran- och maskintjänster, mark- och anläggningsentreprenader, lager- och distributionstjänster, försäljning av markbyggnadsprodukter, förvaltning och skötsel av fastigheter, täkt- och återvinningsverksamhet samt terminaltjänster och transporter kombiterminal väg-järnväg.  

ISO 14001:2015 Ledningssystemet är tillämpligt för: Förmedling av transport-, kran- och maskintjänster, mark- och anläggningsentreprenader, lager- och distributionstjänster, försäljning av markbyggnadsprodukter, förvaltning och skötsel av fastigheter, täkt- och återvinningsverksamhet samt terminaltjänster och transporter kombiterminal väg-järnväg. 

Leverans

Mer Info

Leveransen är beställd och vår transportör hämtar upp stommarna i vår fabrik i Uddevalla.

Tiden för leveransen är enormt viktig att den är synkad med er som byggare. Vi levererar oftast LOK (Leverans Olossat Kund) i de fall det är större projekt. I mindre projekt brukar det bli kranbil som lyfter av stommarna direkt på plattan i den ordning de skall monteras.

Byggnation

Byggnation

Direkt vid leverans sätts stommarna ihop i den ordning de avses. Det är väl uppmärkt med vilken ordning de sätts ihop.

Du som byggare får klara instruktioner om vad som är viktigt för att säkerställa bästa resultat. Vi har både anvisningar i pappersform men också anvisningar digitalt och på olika digitala medier.

Allmogehus

Din hustillverkare

Klevåsvägen 7
451 55 Uddevalla

Kontakta oss

info@allmogehus.se

Huvudkontor
020-89 95 88 – Huvudkontor


Försäljning: 

076 051 58 36
Försäljningschef – Robert Lindström